HOME MUZIEK ONDERWIJS REDACTIE KUNST

Ik geef met veel plezier muzieklessen op basisscholen en kinderopvangcentra. Ik vind het leuk, maar vooral belangrijk dat kinderen kennismaken met muziek en hun eigen talent herkennen. Dit doe ik als zelfstandige, o.a. voor Hart Haarlem en FluXus .

Tijdens de les staat mijn gitaar als instrument centraal. Met elkaar gaan we op onderzoek uit. Hoe ziet de gitaar eruit? Waar zijn die knopjes voor? Is de gitaar wel gestemd en hoe klinkt een valse gitaar? Hoe voelt het om aan de snaren te zitten en waarom gebruik je eigenlijk een plectrum?

Naast de gitaar neem ik allerlei extra instrumenten mee, zoals de mondharmonica, de banjo, de basgitaar, de sitar, de tonguedrum, percussie-instrumenten en boomwhackers. Kinderen mogen alles zelf uitproberen, want dat is het leukste om te doen! Ik vertel hoe ik als zanger-gitarist optreed. Uiteraard gaan we samen muziek maken en (op aanvraag) allerlei leuke liedjes zingen. En er mag zelfs gedanst worden...!

Voor de oudere kinderen geef ik individueel gitaarles of groepsles (in de vorm van een bandje). Ik leer ze op een vlotte manier hoe ze snel een liedje kunnen spelen aan de hand van basisakkoorden. Ook kan ik lesgeven op het gebied van het schrijven van liedjes en het opnemen van muziek.