HOME    BIO    VIDEO    FOTO    MUZIEKWORKSHOP

Regelmatig geef ik met veel plezier muziekworkshops op basisscholen, kinderopvangcentra en kinderfeestjes. Ik vind het leuk, maar vooral belangrijk dat kinderen kennismaken met muziek en hun eigen talent herkennen.

Tijdens de workshop staat mijn gitaar als instrument centraal. Met elkaar gaan we op onderzoek uit. Hoe ziet de gitaar eruit? Waar zijn die knopjes voor? Is de gitaar wel gestemd en hoe klinkt een valse gitaar? Hoe voelt het om aan de snaren te zitten en waarom gebruik je eigenlijk een plectrum?Naast de gitaar neem ik allerlei extra instrumenten mee, zoals mondharmonica's en percussieinstrumenten. Kinderen mogen alles zelf uitproberen, want dat is het leukste om te doen! Ik vertel hoe ik als zanger-gitarist optreed. Kinderen vinden het fascinerend om te zien hoe ik tegelijk kan zingen en op de gitaar, mondharmonica en de tamboerijn kan spelen.

Uiteraard gaan we samen muziek maken en (op aanvraag) allerlei leuke liedjes zingen. En er mag zelfs gedanst worden...!

De basis-workshop is bedoeld voor kinderen tot ongeveer tien jaar. Maar voor oudere kinderen kan de workshop makkelijk aangepast worden. Ook kan de workshop aangepast worden op onderwijsthema's en thema's van het feestje waar ik te gast mag zijn. Wat is er nou leuker om bijvoorbeeld de tafels te leren met een leuk liedje of het nieuwe seizoen te vieren door samen te zingen! Ook kan ik op je feestje jouw favoriete liedjes spelen. Omdat ik veel ervaring heb als singer-songwriter kan ik de meeste liedjes wel spelen.

Ouders, juffen en meesters... zijn jullie benieuwd geworden? Neem contact met me op via info@joostdobbe.nl of 06-11350277.